31.10.2011. ponedjeljak
tvornica kulture, šubićeva 2
10 000 zagreb, hrvatska
mali pogon / 22h
ulaznice 25kn

muzikfantastique predskazanje
"gute nacht berlin - eine kleine off muzak"
zagrobni halloween weekend

sviraju:
zagrob (hr)
dj born in june (a.k.a. ivan krželj)
uz specijalnog ghosta iznenađenja
+ projekcija kultnog horor filma: "häxan witchcraft through the ages" (1922)

ulaznica: 25kn (uz pozivnicu ulaz 10kn)

proslavimo zajedno noć vještica, pod maskama koje neće pasti!
saznajmo više o posthumnim ostacima u "vječnom stanu", iz kojeg zagrob, nakon 4 godine počivanja u miru, izlazi točno u ponoć, na dan svih svetih, kako bi održao svoj zagrobni koncert za odabrane.
druženje s death in june (a.k.a. douglas p.) uz projekciju kultnog horrora "häxan witchcraft through the ages" (1922) i crne magične note koje je za nas pripremio born in june (a.k.a. ivan krželj)
maskiranje obavezno!

zagrob (hr)

iza tmurnog imena zagrob, krije se dražen kuljiš - svestrani mladi umjetnik i stvaratelj zastrašujuće crno-humorne glazbe koja pomiruje ovozemaljski i - kako mu ime nalaže - zagrobni svijet.
ime zagrob prvi put se pojavljuje ljeta gospodnjeg, 2006. godine. smrt kao njegov omiljeni lajtmotiv, protkana je romantikom i patinom lahke zemljice, u zagrljaju koje autor voli zarobljavati i mučiti svoj auditorij.
čuveni demonstrativni uradak "zagrob" objavljen iste godine, predstavljen je ekskluzivnim izvedbama po underground klubovima u regiji (zagreb, sisak, beograd). krajem 2006. godine, u prostoru zagrebačke močvare, uživo je izveden i kontroverzni album "vječni stan". ovaj konkretni uradak jasnije je definirao zagrob kao entitet koji se konstantno transformira kroz konceptualno istraživanje zvuka u maniri post-mortemskog stanja duha i tijela.
2007. godine draženu kuljišu pridružuje se karla lulić, koja je svojim stihovima i glasom doprinijela atmosferi u singlu "le soleil noir".
nakon četiri godine počivanja u miru, zagrob objavljuje svoj "vječni stan" za čuvenog francuskog izdavača athanor, specijaliziranog za opskurnu ritualnu glazbu. datum objave albuma je točno u ponoć 1. 11. 2011., kada će u prostoru tvornice kulture zagrob još jednom izaći iz mrtvih i predstaviti svoj "vječni stan", te time najaviti izlazak albuma.

[zagrob]
[tvornicakulture.com] [event @ facebook]

to join our mailinglist send us an e-mail with the subject 'subscribe'
contact: info at muzikfantastique . com
anti-spam: remove the spaces in the address and change at into @